Råvarer

Dato oktober 29, 2013 /Bamsrudlåven

Vi brenner for norsk lokalprodusert mat. Vi har vent blikket mot italia, som er blant matnasjon nr.1. Deres Gelato – med ferske gode råvarer har vært vår inspirasjon til å lage en is med råvare som vi omgir oss med. Vi lager en melkeis basert på melk og masse egg, og derfor inneholder isen mindre fett og kalorier enn mange andre iskremer. Vi bruker eggene som erstattning for fløten, noe som gir en fyldig god smak og en natulig fin gulfarge! Bærekraftig, ferskt og ekte!

 

 

EGG

Egg er noe av det mest næringsrike man kan spise – det inneholder alle de næringstoffer til å skape et liv! Næringsrik, rik på protein og med lavt fettinnholder egg er en av de enkleste og mest verdsatte ingredienser og helt essensiell i matlagning. Det er bokstavlig talt noe magisk med med denne lille ingredienser som kan gi de fantastiske kulinariske retter, og ikke minst nydelig iskrem!

Siden vi har egene høner på gården er det ikke vanskelig å få tak i ferske egg til isen vår!

MELK

Like som egg er melk et næringsmiddel som svært næringsrikt og inneholder de næringstoffer som er essensielle for at en liten kalv skal vokse. Det gir også også muligheten til å lage melkeis!

Melkeis er en is som inneholder mindre enn 10 prosent melkefett, og kan derfror ikke kalles som «iskrem». Vår Gårdsis er en melkeis basert på H-melk som vi får fra nabogårdene.

Bamsrudveien 57
1850 Mysen, Norge

(+47) 481 21 352

VEIGBESKRIVELSE

VED MYSEN ER DU NESTEN FREMME

Fra Oslo: Følg E18  til Ramstad og, ta til høyre og følg riksvei 123 mot Halden. Etter ca 500 meter fra krysset, ta av til venstre ved HANEN-skilt.

 Fra Sarpsborg og Fredrikstad: Følg riksvei 22 mot Mysen. Følg deretter riksvei 123 mot E18. Ta til høyre ved HANEN-skilt. Innerst av denne gårdsveien ligger Bamsrudlåven.

Hilsen familien Klufterud